Πιο προσβάσιμη έκδοση
ΙΠ > Νέα > Επίσκεψη Πρωτοετών Φοιτητών Τμ. Επ. Υπολογιστών του Παν/μίου Κρήτης στο ΙΤΕ-ΙΠ  Site Map.Αναζήτηση.Βοήθεια.ΕλληνικάEnglish
.Εκτύπωση
 Ινστιτούτο Πληροφορικής

Επίσκεψη Πρωτοετών Φοιτητών Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ΙΤΕ-ΙΠ

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στις 16:00 θα έλθoυν στο ΙΤΕ οι πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το "άνοιγμα" των εργαστηριακών μας χώρων στους φοιτητές γίνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Στόχοι αυτών των επισκέψεων είναι:
- Η γνωριμία των φοιτητών με το ΙΤΕ και το Ινστιτούτο Πληροφορικής, στο οποίο έχουν τη δυνατότητα σε επόμενα έτη των σπουδών τους να έλθουν σε επαφή με την έρευνα που διεξάγεται σε αυτό, απασχολούμενοι σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, ως προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί υπότροφοι.

- H επαφή των φοιτητών από το 1ο έτος με την αιχμή της τεχνολογίας της Πληροφορικής, παρακινώντας τους έτσι να ασχοληθούν ενεργά με τις σπουδές τους και να επιδιώξουν καλές επιδόσεις σε αυτές, ώστε στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία να ανταποκριθούν καλύτερα στο ανταγωνιστικό και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον της Πληροφορικής.

Τις 2 προηγούμενες χρονιές υπήρξε μεγάλη συμμετοχή φοιτητών στο κάλεσμα αυτό; οι παρουσιάσεις, οι ξεναγήσεις στα εργαστήρια, και οι συζητήσεις με τους ερευνητές, το τεχνικό προσωπικό, καθώς και με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές ήτανε πολύ ήτανε πολύ ενθουσιώδεις. (2009: http://www.ics.forth.gr/news/TNL-CARV_openday.html, 2008: http://www.ics.forth.gr/news/TNL-DCS_openday-gr.html, http://www.ics.forth.gr/news/carv_openday-gr.html).


Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει όπως και τις άλλες χρονιές, κάποιες σύντομες παρουσιάσεις στο αμφιθέατρο, "κέρασμα" και συζητήσεις στη στοά με τους ερευνητές, καθώς και ξεναγήσεις στα εργαστήρια σε ομάδες των 15-20 ατόμων.

  • 15:30 Αναχώρηση Λεωφορείου(-ων) από τα κτήρια του Πανεπιστημίου στην Κνωσό
  • 16:00 Άφιξη στο ΙΤΕ, μετάβαση στο Αμφιθέατρο "Γιώργος Λιάνης"
  • 16:00-17:00 - Παρουσιάσεις από ερευνητές των Εργαστηρίων
  • 17:00-17:15 - Κέρασμα
  • 17:15-18:15 - Επίσκεψη στους χώρους των Εργαστηρίων
  • ~18:30- Αναχώρηση Λεωφορείου(-ων) γιά τα κτήρια του Πανεπιστημίου (Κνωσό) και το κέντρο της πόλης (Αστόρια).

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: