Πιο προσβάσιμη έκδοση
ΙΠ > Νέα >16ο Διεθνές Συνέδριο Οπτικοποίησης Δικτύων (GD 2008)  Site Map.Αναζήτηση.Βοήθεια.ΕλληνικάEnglish
.Εκτύπωση
 Ινστιτούτο Πληροφορικής

16ο Διεθνές Συνέδριο Οπτικοποίησης Δικτύων
GD 2008

21-24 Σεπτεμβρίου 2008, Χερσόνησος, Ηράκλειο, Κρήτη

http://www.gd2008.org/

To 16o Διεθνές Συνέδριο "Οπτικοποίησης Δικτύων" GD 2008 θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2008 στο Ηράκλειο της Κρήτης και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ και το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρόκειται για να ένα κορυφαίο επιστημονικό Συνέδριο στην περιοχή του και αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτό επιστήμονες απ'όλο τον κόσμο.
Ο κλάδος της Οπτικοποίησης Δικτύων ασχολείται με την γεωμετρική αναπαράσταση γράφων και δικτύων. Τα αποτελέσματα των ερευνών χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στην οπτική αναπαράσταση γράφων και δομημένης πληροφορίας, προσαρμόζοντας τη θεωρία στην τεχνολογία, το οποίο αποτελεί κι έναν από τους κύριους στόχους του συνεδρίου.
Σήμερα, η έρευνα στην Οπτικοποίηση Δικτύων συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σε πολλούς κλάδους όπως σε διαδικτυακές εφαρμογές, ηλεκτρονικό εμπόριο, σχεδιασμό κυκλωμάτων VLSI, πληροφοριακά συστήματα, ανάπτυξη λογισμικού, υπολογιστική χαρτογραφία, οπτικές διεπαφές, βιοπληροφορική, και δικτύωση.
Στο συνέδριο είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν όλοι οι ερευνητές και προγραμματιστές που ασχολούνται, σε θεωρητικό ή σε πρακτικό επίπεδο, με την Οπτικοποίηση Δικτύων.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:
Τα κύρια πεδία εργασιών του GD 2008 είναι τα εξής:

  • Οπτικοποίηση δικτύων, διαδικτυακών χαρτών, διαγραμμάτων λογισμικού, περιγραφών βάσεων δεδομένων, χημικών δομών και μορίων
  • Αλγόριθμοι γράφων
  • Γεωμετρική θεωρία γράφων
  • Υπολογιστική γεωμετρία
  • Λογισμικά συστήματα για Οπτικοποίηση γράφων
  • Τοπολογία και επιπεδότητα γράφων
  • Θεωρία και βελτιστοποίηση γράφων
  • Λογισμικό διεπαφών με γράφους

Γενικότερα, αντικείμενο του GD2008 είναι εφαρμογές που χρησιμοποιούν οπτικοποίηση δικτύων, συμπεριλαμβανομένων Βιοϊατρικής Πληροφορικής, Διαχείρισης και Ανάλυσης Δεδομένων, Δικτύωσης και Ασφάλειας