Πιο προσβάσιμη έκδοση
ΙΠ > Νέα >CoreGRID Workshop  Site Map.Αναζήτηση.Βοήθεια.ΕλληνικάEnglish
.Εκτύπωση
 Ινστιτούτο Πληροφορικής

CoreGRID Workshop

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου CoreGrid, που συμμετέχει το εργαστήριο Κατανεμημένων Υπολογιστικών Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, πραγματοποιήθηκε Workshop στις 12-13 Ιουνίου 2007, που οργάνωσε και φιλοξένησε το ΙΤΕ, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το CoreGRID είναι ένα έργο "Network of Excellence" (NoE) χρηματοδοτούμενο από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει στόχο να ενδυναμώσει και να προωθήσει την επιστημονική και τεχνολογική αριστεία στην περιοχή των τεχνολογιών Grid και Peer-to-Peer. Για να πραγματοποιήσει το στόχο του, το έργο φέρνει κοντά μια κρίσιμη μάζα ειδημόνων, από τους 43 Οργανισμούς που συμμετέχουν ως συνεργάτες στο έργο.
Μέσα στις ενέργειες διάχυσης του CoreGrid είναι και η διεξαγωγή εκδηλώσεων, όπως το Workshop που διοργανώθηκε πρόσφατα από το ΙΤΕ στην Κρήτη. Το workshop αποτέλεσε το μέσο για την παρουσίαση και ανταλλαγή ιδεών που σχετίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις σε ερευνητικά θέματα τεχνολογίας Grid.
Το βασικό θέμα του εστιαζόταν στο Μοντέλο Προγραμματισμού και την Αρχιτεκτονική Συστημάτων Grid και Peer-to-Peer, καθώς και το Μοντέλο Προγραμματισμού, τα Εργαλεία και τα Περιβάλλοντα Grid. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι παρακάτω προσκεκλημένοι ομιλητές, οι οποίοι συνεισέφεραν σημαντικά στο Workshop με τις ομιλίες τους:

"Programming Gateways to the Teragrid", Dennis Gannon, Indiana University
"Re-evaluating the Grid", David De Roure, University of Southampton
"Peer-to-peer Approaches to Grid Resource Discovery", Ann Chervenak, University of Southern California

Το Workshop το παρακολούθησαν περίπου 80 άτομα, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία τους, δήλωσαν την απόλυτη ικανοποίησή τους σε ερωτηματολόγιο που τους διανεμήθηκε στο τέλος της εκδήλωσης (Αξιολόγηση της εκδήλωσης "πολύ καλή" 75 στους εκατό).
Η επιτυχής αυτή έκβαση οδήγησε στην απόφαση διοργάνωσης της επόμενης εκδήλωσης του έργου Coregrid, πάλι στο ΙΤΕ, στο Ηράκλειο της Κρήτης, με τίτλο "Integration Workshop" που θα διεξαχθεί 2-4 Απριλίου 2008, στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

       

Από αριστερά προς τα δεξιά

  • Ο Προσκεκλημένος ομιλητής Denis Gannon μιλάει για TeraGrids
  • Ο Προσκεκλημένος ομιλητής David De Roure, μιλάει σχετικά με "Re-Evaluating the Grid"
  • Η Προσκεκλημένη ομιλήτρια Ann Chervenak, μιλάει για P2P Approaches to Grid Resource Discovery
  • Στιγμιότυπο από διάλειμμα των εργασιών
  • Από ομιλία των Παράλληλων Εργασιών του Workshop
  • Στιγμιότυπο από το Δείπνο φιλοξενίας
  • Κατά τη διάρκεια του δείπνου
  • Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, στο δείπνο